NL
EN
logo

Een beetje meer informatie over ons...

Een ontmoeting met een andere cultuur gebeurt vaak het gemakkelijkst via muziek. Zingen is universeel en bouwt bruggen naar andere culturen.

Dit is dan ook het doel van het solidariteitskoor Pati Pati.

Pati Pati is een Leuvens koor voor studenten, die door samen te zingen hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld. Het koor staat open voor alle studenten in Leuven en omstreken die graag meezingen en meewerken aan onze projecten.

Solidariteit: het is een mooi woord, en er zijn vele manieren waarop we deze solidariteit beleven en naar buiten brengen:
  • Elk jaar rond de vastenperiode brengen we één of meerdere concerten, waar we het hele academiejaar naar toe werken. Ieder jaar kiezen de koorleden samen een project waar de opbrengsten van de concerten naar toe gaan. Dit is een project dat armoede en ongelijkheid in de wereld aanpakt.
  • Het repertorium omvat een ruim gamma liederen van over de hele wereld: gospels, Zuid-Amerikaans, Afrikaans, West-, Midden- en Oost-Europees, religieuze liederen, ... Op die manier proberen we met onze stem onze solidariteit uit te drukken met mensen die vaak vergeten worden.
  • Buitenlandse studenten die een tijd in Leuven doorbrengen, zijn meer dan welkom.
  • Door samen naar een concert toe te werken, ontstaat er al snel een hechte band tussen de zangers. Het samenzijn beperkt zich niet alleen tot de repetities; ook een weekend, een kotentocht, een zeedag en andere activiteiten versterken de onderlinge verbondenheid binnen het koor.
De wipala is een symbool van solidariteit. We dragen deze regenboogkleurige sjaal allemaal tijdens de concerten.

Pati Pati bestaat al sinds 1989. Het is een initiatief van UP, de Universitaire Parochie van de KULeuven. In juni 2010 besloot de Universitaire Parochie om Pati Pati niet verder te ondersteunen. De leden van het koor besloten om Pati Pati zelf verder te zetten. Hopend dat Pati Pati verder mag openbloeien, kijken we uit naar het nieuwe jaar en naar alle nieuwe studenten die graag zingen en hun blik op de wereld willen verruimen die we mogen verwelkomen.

picture
picture